Mari Tinjau Alam Lucah Jannatul Firdaus! (Part 1)

Alam lucah syurga Firdaus telah dijanjikan oleh babi Muhammad kepada pengikutnya yang miang lagi maha gatal. Mereka yang sayangkan Allah swt dan babi Muhammad saw akan terus kerjakan ibadat yang berpulun-pulun, cukupkan sembahyang dan rajinkan baca Quran serta buat amalan demi untuk kongkek dan berghairah dengan bidadari-bidadari syurga yang cun-melecun bila dipelawa malu tersipu-sipu.

Surah As-Saffat Ayat 48
وعندهم قاصرات الطرف عين
Di sisi mereka (jantan syurga) ada bidadari-bidadari yang tidak berkelihatan liar dan jelita matanya.

Imam Tabari menjelaskan bahawa betapa mulia dan agungnya sifat bidadari-bidadari syurga itu kerana mereka hanyalah bersifat melalui pemandangan mereka yang dikhaskan untuk suami mereka sahaja, tidak sepertimana wanita-wanita di dunia yang lupakan diri mereka memandang ke sana-sini.

Imam Fakh Ar-Razi pula menjelaskan bahawa ayat ini menunjukkan betapa malunya bidadari syurga kerana sifat at-tarfu dimaksudkan dalam ayat ini memaksudsan pergerakan kelopak mata bidadari yang amat jelita. Bidadari syurga tidak menggerakkan kelopak matanya ataupun menaikkan pandangannya melainkan untuk suaminya sahaja. Sejurusnya, Imam Tabari berkata bahawa golongan Muslimah wajib mencontohi bidadari syurga dimana segala hubungan kemesraan, pandangan manja, layanan istimewa dan sebagainya hanya untuk suaminya di syurga.

Mari ramai-ramai buat amalan supaya boleh dapat tenyeh (atau menjadi alat tenyehan) betina bidadari cun yang manja, dan malu tersipu-sipu di syurga Firdaus!!