Adab Berjimak (Part 1)

Menurut babi Muhammad, adab berjimak ada banyak larangan. Antara larangan dalam berjimak ialah tak boleh usha-usha kemaluan dan juga tak leh berbual-bual sebab hal ni boleh menjadikan zuriat tu cacat.

Mari rujuk apa kata Hadis Sahih Al-Bukhari dari kitab Fathul Bari:
Abu Hurairah r.a. meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda:
Sesungguhnya jika sebarangan antara umatku bersetubuh antara satu sama lain, jangan melihat pada kemaluan sesama sendiri kerana ini adalah punca buta. Dan janganlah antara umatku berbual waktu persetubuhan sesungguhnya ini mencacatkan zuriat yang menyebabkannya gagap dan pelat.

Jadi kalau tanak anak tu pelat, gagap, atau buta janganlah menggatal-gatal nak usha-usha kemaluan tu ek? Pandai-pandailah cari camne nak buat. Dan janganlah buat bising semasa berjimak gak. Ni bukan sahaja untuk ketenteraman jiran-jiran, tapi cara adab dan tatatertib berjimak babi Muhammad gak!!

Kalau anak tu keluar cacat janganlah sesedap hati nak tuduh Allah swt dah tentukan pada qada dan qadar pulak. Pikir baik-baik apa yang telah berlaku waktu berjimak tu. Sah ghairah sangat, tak sabar nak main ganas kat syurga nanti, kat dunia tak reti tutup mulut, tak reti tutup mata – nah, terimalah balasannya.